O`Brajan u sukobu sa Sebijom: "Svi se poznajemo"

Žustro se brani

03.02.2024. 21:45
  • Podijeli:
sebija izetbegovic armin durgut pixsell-64634dc57c0c4.webp Foto: Armin Durgut/Pixsell

 Pomoćnik američkog državnog sekretara Džejms O'brajan (James O'Brien) tokom posjete Bosni i Hercegovini prokomentarisao je Sebiju Izetbegović, bivšu direktoricu KCUS-a, rekavši da su ljekari te zdravstvene ustanove bili pod pritiskom da podrže SDA.

Ona je potom u objavi na društvenim mrežama kazala da je ova konstatacija neozbiljna.

"Naravno da pomoćnik državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država ne može znati detalje o KCUS-u i o kadrovskim rješenjima, ali su oni, koji su ga informisali iz Sarajeva, trebali osmisliti uvjerljivije argumente protiv mene. Ova tvrdnja o ucijenjenim direktorima disciplina je neozbiljna i samo je mogla zasmijati poznavaoce prilika u KCUS-u, a na prvom mjestu baš direktore disciplina", započela je u svojoj objavi, prenosi Avaz.

Nastavila je u istom tonu rekavši da se "u Sarajevu svi relativno dobro poznaju, te da ne treba trošiti riječi na objašnjenje ko je ko i koju ko političku opciju preferira".

"Nisam se bavila stranačkom i političkom opredijeljenošću zaposlenih, što se može dokazati i činjenicom da, po mojoj današnjoj procjeni, manje od 15 posto svih šefova na 36 KCUS-ovih klinika su SDA, ako je i toliko", dodaje Izetbegović.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()