O Izbornom zakonu Republike Srpske: Opozicionarima reže iluziju o fer izborima, preletačima krila

Izglasan je Izborni zakon Republike Srpske

19.04.2024. 19:35
  • Podijeli:

Izglasan je Izborni zakon Republike Srpske.

Ako pitate opozicionare, Dodikov zakon. 

Kako god da se nazove, odaziva se na način da će izbore za organe vlasti u Republici Srpskoj sprovoditi Republička izborna komisija, gradske, odnosno opštinske izborne komisije i birački odbori, koje će imenovati nadležni republički organi. 

Stupanjem na snagu ovog zakona, koji će tek pred Vijeće naroda, neće se primjenjivati odredbe Izbornog zakona BiH.

Osim što opozicionarima, kako su sami, u više navrata isticali, reže iluziju o fer i poštenim izborima, novi zakon bi mogao da reže i krila preletačima. Mandati, koje kandidati usvoje, neće više biti u njihovom vlasništvu, nego će pripadati partiji.

Ukoliko, neko, ipak, odluči da se okuša u dobro poznatoj disciplini prelijetanja, mandat će mu, automatski biti oduzet i pripašće onome, kome ga stranka dodijeli. Malo ko je toliko kolegijalan, zar ne?

Više u prilogu.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()