Nović zatražio da se Obavještajni odbor odredi o nelegalnom prisluškivanju

Nović je upitao da li su takvi podaci dostavljeni Tužilaštvu BiH s obzirom na činjenicu da se radi o zloupotrebi položaja

04.10.2023. 14:15
  • Podijeli:
Dom_naroda_parlamentBiH_foto_UNA1-63ee143cd4953.webp Foto: UNA

Predsjedavajući Kluba srpskog naroda u Domu naroda Paralamentarne skupštine BiH Sredoje Nović rekao je danas da je izjava ministra inostranih poslova Elmedina Konakovića da je u BiH nelegalno prisluškivano više od 100 političara, novinara i drugih ličnosti iz javnog i političkog života, krupno bezbjednosno pitanje, te da očekuje da se Izvršno-obavještajni odbor jasno odredi o tom pitanju.

Nović je, na dijelu sjednice Doma noroda predviđenom za delegatska pitanja, rekao da je to podatak koji se nije čuo u novijoj istoriji i da je poražavajuće da do sada niko nije reagovao.

On je upitao odakle Konakoviću saznanja koja je predočio javnosti, da li ih je dobio neposredno od Obavještajno-bezbjednosne agencije /OBA/ ili je to saznanje pojedinca.

Nović je upitao da li su takvi podaci dostavljeni Tužilaštvu BiH s obzirom na činjenicu da se radi o zloupotrebi položaja.

"Da li je OBA te podatke dostavila Izvršno-obavještajnom odboru? Da li je o tome bilo rasprave na Izvršno-obavještajnom odboru?", upitao je Nović u obraćanju upućenom predsjedavjućoj Vijeća ministara Borjani Krišto.

Krištova je predložila da ovo delegatsko pitanje bude delegirano Izvršno-obavještajnom odboru.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()