Nikšić: Šansu dati kadrovima koji provode program Vlade

"Nismo razmatrali kandidate za "Elektroprivredu" i "BH Telecom". Ne znam čemu potreba da se neka imena spominju"

04.05.2023. 13:22
  • Podijeli:
Nermin Nikšić_UNA-6453923641d42.webp Foto: UNA

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić poručio je da je Vlada na prvoj sjednici donijela zaključke kojima su zaustavljeni započeti konkursi imenovanja u radne odnose u ministarstvima i agencijama za koje nadležna Vlada FBiH.

Prema njegovim riječima, neophodno je sačekati da se okončaju neophodne procedure, uz konstataciju da novi članovi Vlade nisu došli u nju da bi "silovali zakone i radili osvete i progone".

"Učinićemo sve da na odgovorne pozicije dođu što kvalitetniji kadrovi. Ali, ponavljam, potpuno je prirodno da na funkcije dođu ljudi koji su spremni da rade i provode politiku i program Vlade. Zagovaramo da oni koji su u javnim kompanijama trebaju da dijele sudbinu vlada, i kada završi ta Vlada završavaju i oni. Ukoliko Vlada želi njih, treba nastaviti saradnju", jasan je Nikšić.

On se posebno osvrnuo na medijske spekulacije o promjena u dvije svima interesantne kompanije:

"Nismo razmatrali kandidate za "Elektroprivredu" i "BH Telecom". Ne znam čemu potreba da se neka imena spominju".

Premijer se osvrnuo i na masakr u Srbiji, dodajući da Sarajevo nije zaboravilo kada mu je Beograd pomogao.

"Obaviću razgovore da vidim da li je potrebno i kao federalna vlada može da pomogne Beogradu", istakao je Nikšić, uz konstataciju da Vijeće ministara BiH treba da pošalje inicijativu za Dan žalosti u cijeloj BiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()