Nešić oštro prema Bećiroviću: "Ustav BiH i članstvo u EU nisu švedski sto"

On je dodao da je Bećirović posljednji na ovom svijetu koji nekome može držati lekcije o ekstremizmu.

08.02.2024. 12:18
  • Podijeli:
nenad nesic anadolija-6540ef951974f.webp Foto: Anadolija

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić poručio je da Ustav BiH i članstvo u EU nisu švedski sto sa kojeg član Predsjedništva BiH Denis Bećirović može birati šta hoće, a šta neće, ističući da je zamjena stranih sudija u Ustavnom sudu BiH jedan od 14 prioriteta i uslov za članstvo BiH u EU.

"U normalnim zemljama, član Predsjedništva štiti suverenitet zemlje, a nijedna zemlja nije suverena ako u njenim institucijama sjede stranci. Dakle, ne promoviše Bećirović suverenitet BiH, niti štiti Ustav, nego naprotiv – zalaže se da BiH ostane crna rupa u Evropi", napisao je Nešić na društvenoj mreži "Iks".

On je dodao da je Bećirović posljednji na ovom svijetu koji nekome može držati lekcije o ekstremizmu.

"Nije Milorad Dodik skidao i palio zastave, nego se to desilo u Federaciji BiH /FBiH/. Denis je ćutao. Nisu u Republici Srpskoj nestali povratnici, nego u FBiH. Denis je ćutao. Zato, toplo mu preporučujem – nastavi da ćutiš, zbog sebe. Ovako, samo si sveznalica-neznalica koja truje odnose unutar BiH", naveo je Nešić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()