Nešić: Od ulaska u NATO nema ništa bez pristanka RS

On je istakao da postoji saradnja sa NATO-om, postoje zajedničke vježbe i komunikacija

09.04.2024. 13:57
  • Podijeli:
nenad nešić-6549def8d4db5.webp Foto: UNA

Ministar sigurnosti u Vijeću ministara Nenad Nešić izjavio je danas da se o eventualnom članstvu BiH u NATO može govoriti tek kada se postigne konsenzus unutar BiH, te istakao da su "prazne priče ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana Heleza o ulasku BiH u ovaj vojni savez već u maju".

“Brzo će maj, pa će se pokazati da od toga nema ništa, da nema nikakvog poziva za članstvo. I da ta poziv dođe, dok nema saglasnosti Republike Srpske, sva tri konstitutivna naroda, nema punopravnog članstva na NATO-om”, poručio je Nešić.

On ističe da su ovo Helezove prazne priče, kao što su bile i one o “kampovima na teritoriji Republike Srpske”.

“Zukan voli da zabavlja javnost, daje izjave koje nemaju veze sa stvarnošću”, rekao je Nešić novinarima u Sarajevu uoči sjednice Savjeta ministara.

On je istakao da postoji saradnja sa NATO-om, postoje zajedničke vježbe i komunikacija.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()