Nema više viza za Emirate: Konaković potpisao sporazum

Savjet ministara je na sjednici 18. oktobra utvrdio Prijedlog memoranduma o razumijevanju između Savjeta ministara i Vlade UAE o uzajamnom ukidanju viza.

06.11.2023. 10:20
  • Podijeli:
Elemedin Konaković sporazum vize Emirati-6548a94748b6a.webp Foto: SRNA

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković i ministar za međunarodnu saradnju Ujedinjenih Arapskih Emirata /UAE/ Rem el Hašimi potpisali su sporazum o ukidanju viza.

Potpisivanjem sporazuma otvara se put poboljšanom međusobnom razmijevanju, razvoju turizma, kulturnoj razmjeni i ekonomskoj saradnji između BiH i UAE, objavljeno je iz Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara na društvenoj mreži "Iks".

Sporazum stupa na snagu 30 dana od potpisivanja.

Savjet ministara je na sjednici 18. oktobra utvrdio Prijedlog memoranduma o razumijevanju između Savjeta ministara i Vlade UAE o uzajamnom ukidanju viza.

Ovim memorandumom je predviđeno da državljani BiH budu izuzeti od obaveze pribavljanja vize za ulazak u UAE, gdje mogu boraviti do 90 dana u bilo kojem periodu od 180 dana.

Na isti način su državljani UAE ranije oslobođeni pribavljanja viza za ulazak, izlazak, tranzit i boravak na teritoriji BiH. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()