Naša stranka objavila spot pred važan dan za BiH: Poručuju "Evropa je naša"

U spotu kojim Naša stranka promovira otvaranje pregovora, predsjednik stranke Edin Forto

20.03.2024. 22:45
  • Podijeli:
Evropa_je_nasa_foto_FB-65fb4fdd71715.webp Foto: Facebook/Naša stranka

U četvrtak 21. marta očekujemo otvaranje pristupnih pregovora Bosne i Hercegovine s Evropskom unijom. Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen ranije je rekla da je u posljednjoj godini na putu integracija BiH u EU urađeno više nego u prethodnih deset. U Našoj stranci su optimistični.

U spotu kojim Naša stranka promovira otvaranje pregovora, predsjednik stranke Edin Forto poručuje:

"Otvaranjem pregovora otključavamo fondove od preko dvije milijarde maraka kojima ćemo unaprijediti našu digitalnu transformaciju, željeznicu, transportnu infrastrukturu, energetiku, kulturnu i kreativnu industriju. To je sve što nam treba jer mi jesmo Evropa".

Predrag Kojović, zastupnik Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta BiH kaže da je protekla godina bila godina rasprava, pregovora, lobiranja i rada, ali i godina rezultata:

"Predugo smo čekali na ovaj dan, ali on je došao. Uspjeli smo. Sada se pred Bosnom i Hercegovinom i njenim građanima otvaraju evropske perspektive. Evropa je naša".

Sabina Ćudić, također zastupnica u državnom Parlamentu kaže da otvaranjem pregovora BiH piše svoju evropsku historiju:

"Vrijeme je da ravnopravno i dostojanstveno sjednemo za evropski sto, jer nakon decenija čekanja naši poljoprivrednici, naši mladi, naši poduzetnici, naši radnici zaslužuju dostojanstvo i zaslužuju da budu dio evropske porodice".

Na kraju poručuje: Evropa je naša.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()