Napustila NiP da bi prešla u SDA, a sada napustila i ovu stranku

Šahat je već započela pregovore sa drugim strankama oko budućeg političkog angažmana

24.01.2024. 19:19
  • Podijeli:
Danijela_NiP_SDA_foto_NiP-65b12f78e35c7.webp Foto: NiP

Predsjedavajuća Općinskog vijeća Novo Sarajevo Danijela Šahat prije manje od mjesec dana je postala članica SDA. I već je napustila ovu stranku, saznaje Raport.

Kako piše ovaj portal, kao alibi za navedene postupke navodno je navela 'pogrešnu percepciju koju je imala' kada je pristupala Stranci demokratske akcije, te je optužila pojedince da će SDA odvesti u propast, piše ovaj portal.

Podsjetit ćemo da je Danijela Šahat bivša članica NiP-a, izabrana u općinsko i gradsko vijeće, a NiP je napustila prije njenog formalnog izbora na poziciju predsjedavajuće Općinskog vijeća Novo Sarajevo.

Tada je srušeno rukovodstvo Trojke u Općinskom vijeću Novo Sarajevo, a uz podršku određenih vijećnika iz SDA izabrana je upravo Danijela Šahat.

Prema pisanju Raporta, Šahat je već započela pregovore sa drugim strankama oko budućeg političkog angažmana, a u kojoj stranci će nastaviti političku karijeru, saznat će se vrlo brzo.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()