Na hitnoj sjednici Zastupničkog doma bh. parlamenta: Usvojen Zakon o sprječavanju pranja novca

Više u video prilogu

22.12.2023. 20:50
  • Podijeli:

Zakon o spriječavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti konačno je usvojen i to kasno sinoć na hitnoj sjednici Zastupničkog doma bh. parlamenta. Sada se čeka i Dom naroda da učini isto, čime bi bilo spriječeno moguće stavljanje BiH na sivu listu organizacije Vijeća Evrope za praćenje pranja novca. No, usvajanje zakona nije prošlo bez rasprave, i on nije bio jedina nesuglasica.

Usvajanjem Zakona o spriječavanju pranja novca, kako je ranije rečeno iz Vijeća ministara, BiH trebala bi poboljšati kapacitete za efikasniju borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma u korist poslovne zajednice i građana. Ipak, opozicija nije bila zadovoljna što se po ovom prijedlogu izjašnjavaju po hitnoj proceduri, te su izrazili negodovanje što su tekst zakona dobili prije početka same sjednice.

Više u video prilogu!

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()