Mnoštvo sastanaka u Mostaru: Razgovarali Čović i Nikšić, ali bez Dodika

Kako je najavljeno, trebalo je da im se pridruži Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske i SNSD.

15.04.2024. 21:08
  • Podijeli:
milorad dodik, dragan čović, nermin nikšić u mostaru, 27 feb 2024 - foto Denis Kapetanovic PIXSELL-65de40be9714a.webp Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

U prostorijama Hrvatskog narodnog sabora sastali su se Dragan Čović, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PS BiH i predsjednika HDZ BiH, s premijerom FBiH i liderom SDP BiH, Nerminom Nikšićem.

Kako je najavljeno, trebalo je da im se pridruži Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske i SNSD.

Pretpostavlja se, kako je to Čović danas najavio nakon sjednice Predsjedništva HDZ, da će nastojati dogovoriti termin sastanka predstavnika državne koalicije i to do kraja sedmice.

Završen sastanak Čovića i Nikšića, Dodik se nije pojavio

Iako se očekivalo da se sastanku Čovića i Nikšića, pridruži predsjednik Republike Srpske i SNSD, Milorad Dodik, on se nije pojavio na sastanku.

Navodno razlog za to je jer je Dodik bio na sastanku sa Lajčakom, a nije bilo dovoljno vremena jer žure na večeru lidera iz BiH i regionu.

Nakon sastanka Nikšić i Čović nisu davali izjave za medije.

Nakon niza ovih i drugih sastanaka u Mostaru, večeras će biti održana večera zvaničnika iz BiH i regiona na kojoj će, kako je rekao Čović, pokušati stvoriti prijateljski ambijent i porazgovarati o situaciju u BiH, regionu i svijetu, piše Avaz.

Očekuje se da će sastanku prisustvovati Satler, Lajčak, premijer Republike Srpske, Radovan Višković, i predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, te kao domaćini Dragan Čović i predsjedavajuća Savjeta ministara BiH, Borjana Krišto.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()