Mještani dobili potvrdu Evropske banke za obnovu i razvoj: Koridor 5C ne može ići kroz plodnu ravnicu

Iz udruženja Eko dvogled, koji predstavlja mještane, i dalje vjeruju da je rješenje, izmještanje trase ivicom brda. S druge strane, nadležni u Federaciji Bosne i Hercegovine mudro ćute.

26.02.2024. 21:21
  • Podijeli:

Nakon tri godine mještani južnih mostarskih naselja dobili su potvrdu Evropske banke za obnovu i razvoj da su u pravu, da trasa koridora 5C kroz njihovu plodnu zemlju nije ekološki prihvatljiva i da treba omogućiti efikasan pravni lijek. 

Iz udruženja Eko dvogled, koji predstavlja mještane, i dalje vjeruju da je rješenje, izmještanje trase ivicom brda. 

Da nije dobro graditi autoput kroz plodnu ravnicu, znali su mještani, uglavnom povratnici još kada su iz Autocesta saopštili da će Koridor ići ovuda. Tada su upozoravali da neće biti uništen samo dio koji je pod asfaltom, već i proizvodnja u okolini budućeg autoputa.

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić za Unu je kratko rekao da će se Vlada oglasiti nakon što ta informacija bude razmatrana. 

Više u prilogu!

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()