Ministarka dala službeni automobil na korištenje bolnici čiji je direktor njen partijski šef!

Ovo je jedan od razloga zbog koga je Ministarstvo uprave dobilo revizorsko mišljenje s rezervom na Izvještaju o usklađenosti poslovanja sa važećim zakonima u Republici Srpskoj

14.04.2023. 15:01
  • Podijeli:
senka_jujić_bhrt 1-64394e8020e7c.webp Foto: BHRT

Ministarsvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, bez saglasnosti Vlade, Javnoj zdravstvenoj ustanovi Specijalna bolnica za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Mlječanica“ Kozarska Dubica, dalo je na korištenje motorno vozilo „škoda oktavija“, što nije u skladu sa članom 3. Zakona o Vladi Republike Srpske, piše srpskainfo.com.

Mnistar uprave i lokalne samoprave Srpske je Senka Jujić, a direktor „Mlječanice“ je njen partijski šef predsjednik Narodne partije Srpske Darko Banjac.

"Preporučuje se ministru da obezbijedi da se za davanje na korištenje nefinansijske imovine drugim pravnim licima obezbijedi saglasnost Vlade Republike Srpske, shodno članu 3. Zakona o Vladi Republike Srpske",  upozorava Glavna služba za reviziju javnog sektora Republike Srpske.

Naime, ovo je jedan od razloga zbog koga je Ministarstvo uprave dobilo revizorsko mišljenje s rezervom na Izvještaju o usklađenosti poslovanja sa važećim zakonima u Republici Srpskoj

I to nije sve. Ugovori o djelu sa dva izvršioca su zaključeni za poslove koji predstavljaju redovnu, odnosno osnovnu djelatnost Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, što nije u skladu sa članom 205. stav (1) Zakona o radu.

Dalje, dio naloga za službeni put i izvještaja sa službenog puta ne sadrže sve propisane podatke, što nije u skladu sa tačkom XV podtačka 3. i XVII Odluke o visini naknade troškova za službena putovanja u zemlji i inostranstvu za zaposlene u Republici Srpskoj.

– Takođe, Ministarstvo je za pojedina službena putovanja u inostranstvo priznalo dio troškova, iako je organizator obezbijedio iste, što nije u skladu sa tačkom VI pomenute odluke – navode revizori u izvještaju za 2022.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()