Ministar bezbjednosti BiH: Najvažnije utvrditi ko je organizator terorističkog napada u Moskvi

On je naglasio da je sada najvažnije utvrditi ko je organizator terorističkog napada u Moskvi i da očekuje da federalne službe Ruske Federacije to ubrzo utvrde.

23.03.2024. 14:25
  • Podijeli:
nenad nesic anadolija 22-6530443446eb0.webp Foto: Anadolija

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić rekao je Srni da je dobro što su živi uhvaćeni počinioci terorističkog napada u Moskvi i da to što su uhvaćeni u pravcu ukrajinske granice ukazuje ko bi mogao da bude organizator ovog gnusnog akta.

On je naglasio da je sada najvažnije utvrditi ko je organizator terorističkog napada u Moskvi i da očekuje da federalne službe Ruske Federacije to ubrzo utvrde.

"Najlakše je da neka `grupa` preuzme odgovornost i da se kaže iza toga stoji `Islamska država`. Najlakše je za sve živo optužiti `Islamsku državu`. Veoma je indikativno da se ovo danas dešava u Rusiji, kao što je indikativno i da je odmah `Islamska država` preuzela odgovornost, kao i to da nakon terorističkog napada počinioci nisu izvršili samoubistvo, već su se uputili prema granici sa Ukrajinom što jasno govori da je riječ o nekoj drugoj, a ne ideologiji `Islamske države`", ocijenio je Nešić.

Nešić je dodao da ne bi isključio mogućnost da iza svega toga stoji neka zapadna sila, ali da ne bi ni u koga upirao prstom.

On je istakao da su u BiH pojačane mjere opreza i prisustvo policije nakon terorističkog napada u Moskvi, te naveo da BiH, kao ni druge zemlje, ne može isključiti mogućnost terorizma, ali da se djeluje preventivno.

Nešić je rekao da je na ulicama u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ vidljivo pojačano prisustvo policije.

Broj žrtava sinoćnjeg terorističkog napada kod Moskve povećan je na 143 osobe.

Jedanaest osoba privedeno je u vezi sa napadom, uključujući četvoro koji su direktno odgovorni, saopštila je ruska Federalna služba bezbednosti /FSB/. Sva četvorica privedena su u ruskom regionu Brjansk, koji se graniči sa Ukrajinom, u razmaku od nekoliko časova, ističe FSB.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()