Miloš Lukić gost UNA dana: Ponosan sam što sam dio jačanja samostalnosti Republike Srpske

Za UNA dan govorio je Miloš Lukić, v.d. direktora Službenog glasnika Republike Srpske

09.07.2023. 19:31
  • Podijeli:

Koliko je ugodno sjediti u najvrelijoj stolici danas u Bosni i Hercegovini, te strahuje li od podizanja tužbe protiv njega zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita, kako će se odnositi prema daljim odlukama iz kancelarije OHR-a, za UNA dan govorio je Miloš Lukić.

Lukić je kazao da je prijatno svakome ko je izabran da predstavlja Republiku Srpsku i neku instituciju u RS.

"Čuo sam da je pokrenut predmet. Jedino mogu reći da mi je žao tih ljudi u Tužilaštvu koji su nedjeljom bili natjerani da dođu na posao da bi se bavili time. Neka rade to što misle da treba da rade", poručio je Lukić.

Dodao je da je što se tiče dalje procedure oko Ukaza i zaključaka i zakona Narodne skupštine, jasno je da Službeni glasnik nije u obavezi da objavljuje odluke OHR-a.

"Održali smo danas jedan kratki sastanak i srećni smo što možemo reći da od sutra Republika Srpska ulazi u novu radnu sedmicu sa institucionalnom, ali i političkom pobjedom nad Ustavnim sudom BiH", rekao je Lukić.

Na pitanje kako je lično nositi se sa ovim izazovima, Lukić je rekao da je on ponosan što postoji mogućnost da bude procesuiran zato što poštuje odluke institucija Republike Srpske.

"Ponosan sam što sam dio jačanja samostalnosti Republike Srpske", kazao je Lukić gostujući na UNA TV.

Podsjećamo, novi v.d. direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloš Lukić potpisao je odluke o objavljivanju Ukaza predsjednika Republike Srpske o proglašenju zakona kojima je predviđeno da se odluke Kristijana Šmita ne objavljuju u tom glasilu i da se odluke Ustavnog suda BiH ne primjenjuju na teritoriji Republike Srpske.

Danas je Tužilaštvo BiH formiralo predmet zbog objavljivanja zakona u Službenom glasniku RS. Na predmetu radi tim od tri tužioca, zajedno sa SIPA i drugim nadležnim agencijama.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()