Milanko Kajganić najavio podizanje optužnice protiv advokatice Vasvije Vidović

Podizanje optužnice je Kajganić najavio na današnjoj sjednici Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH)

17.04.2024. 18:40
  • Podijeli:
vasvija vidovic armin durgut pixsell-6581e5135c807.webp Foto: Armin Durgut / Pixsell

Glavni državni tužilac Milanko Kajganić najavio je podizanje optužnice protiv advokatice Vasvije Vidović, koja je uhapšena u vezi s istragom suspendovanog predsjednika Državnog suda Ranka Debevca i bivšeg direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Osmana Mehmedagića.

Tog 18. decembra 2023. godine u prostorijama SIPA-e je zadržana advokatica Vasvija Vidović koja je pozvana da zastupa Ranka Debevca.

Kajganić je, nakon što je Vidović privedena, rekao da je pokušala iznijeti iz prostorija SIPA-e jedan telefon koji je bio skriven kod osumnjičenog Debevca.

Podizanje optužnice je Kajganić najavio na današnjoj sjednici Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) tokom iznošenja izvještaja o radu Tužilaštva BiH o procesuiranju korupcije i organizovanog kriminala, javlja Detektor.

"U predmetima visoke korupcije, evo naglašavam predmet 'Debevec i Mehmedagić', koji je realizovan krajem 2023. godine, istraga je u toku. Znate da je u tom predmetu, između ostalih, lišena slobode i jedna advokatica", kazao je Kajganić.

Najavio je da će optužnica biti podnesena sutra jer je taj predmet odvojen.

Debevec i Mehmedagić uhapšeni su 18. decembra prošle godine zbog sumnje da su zloupotrijebili položaj i krivotvorili službene isprave.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()