Mijatović neće biti ministar policije FBiH, ali će ipak biti ministar

Odluku o promjeni resora donijelo je rukovodstvo SDP-a zbog nesuglasica u Osmorci

30.03.2023. 14:00
  • Podijeli:
vojin-mijatovic-facebook.jpg

Najavljena imenovanja novih ministara u Vladi FBiH izazvala su veliku pažnju, rasprave ali i određene nesuglasice među koalicijskim partnerima.

Najviše pažnje izazvala je najava SDP-a da bi Vojin Mijatović mogao biti novi ministar unutrašnjih poslova, kao i HDZ-ov prijedlog za ministricu kulture Sanju Vlaisavljević.

Odluku o promjeni resora donijelo je rukovodstvo SDP-a zbog nesuglasica u Osmorci.

Kako je potvrđeno za portal UNA, prijedlog za ministra unutrašnjih poslova Federacije BiH bit će Almin Hopovac. Mijatović će, kako saznajemo, biti predložen za ministra obrta i razvoja FBiH, poziciju na kojoj je trebao biti Hopovac.

Što se drugih pozicija u Vladi FBiH koje određuje SDP tiče, Nerin Dizdar ostaje prijedlog ministra za izbjeglice i raseljena lica.

Podsjećamo, predsjednica FBiH Lidija Bradara nije jučer donijela odluku o imenovanju Vlade Federacije BiH jer je predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić zatražio dodatne konsultacije.

Osim Mijatovića, pretpistavlja se da je sporan bio i prijedlog NES-a za Vladu Federacije BiH. Sada se očekuje njihov potez jer se SDP protivi imenovanju NES-ovog Anela Kljake za ministra trgovine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()