Košarac za UNU: Očekujem sutra usvajanje odluke o izgradnji Nove istočne interkonekcije

''Očekujem da će Savjet ministara BiH sutra donijeti odluku da se uđe u fazu pregovaranja sa Srbijom", kazao je Košarac

26.04.2023. 16:40
  • Podijeli:
stasa_kosarac_ministarstvo-644935903c469.webp Foto: MSTEO

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac očekuje da će Savjet ministara BiH na sutrašnjoj sjednici usvojiti odluke koje se odnose na važne projekte za razvoj infrastrukture u Republici Srpskoj.

''Očekujem da će Savjet ministara BiH sutra donijeti odluku da se uđe u fazu pregovaranja sa Srbijom o izgradnji Nove istočne interkonekcije'', izjavio je ministar Košarac.

On je naglasio da ovaj projekat podrazumijeva gasifikaciju od Bijeljine do Banjaluke, te da stručne procjene govore da će se 25 posto bilansa ove vrste energenta moći ustupiti Federaciji BiH.

''Dakle, govorimo o projektu od kojeg će koristi imati i Republika Srpska i Federacija BiH i svi građani. Izgradnja Nove istočne interkonekcije značiće veću količinu gasa, kao energenta koji se koristi u domaćinstvima i privredi, što će ujedno smanjiti troškove'', poručio je ministar Košarac u izjavi za portal UNA.

On je rekao da su predstavnici Republike Srpske u Savjetu ministara BiH spremni da podrže i projekat izgradnje Južne interkonekcije, koja je značajna za Federaciju BiH.

''Mi nikada nismo uslovljavali razvoj Federacije BiH. Nažalost, u prethodnom mandatu strukture iz Federacije BiH nisu željele da podrže Novu istočnu interkonekciju, koja je značajna za Republiku Srpsku. Vjerujem da će sadašnja struktura u Savjetu ministara BiH razumjeti potrebu da je važno da podržimo projekte razvoja kako Republike Srpske, tako i Federacije BiH'', zaključio je ministar Košarac.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()