Košarac najavio povlačenje iz institucija BiH ako Schmidt nastavi sa provokacijama

"Sutra sam u 10 sati u Istočnom Sarajevu zakazao sastanak sa predstavnicima RS na nivou Vijeća ministara i otvoreno ćemo razgovarati o ovoj mogućnosti", rekao je on

11.09.2023. 14:42
  • Podijeli:
stasa-kosarac-una-6 Cropped (1).jpg Foto: UNA

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac rekao je da će, ukoliko visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt nastavi sa "provokacijama", pozvati predstavnike iz RS da se povuku iz rada u institucijama BiH.

"Sutra sam u 10 sati u Istočnom Sarajevu zakazao sastanak sa predstavnicima RS na nivou Vijeća ministara i otvoreno ćemo razgovarati o ovoj mogućnosti.

Smatram da je bespredmetno da i dalje budemo u institucijama ako se nastave napadi na RS, njenog predsjednika i institucije, kao i sa kršenjem Ustava i Dejtona", naglasio je Košarac.

"Uzurpator Scmidt konačno da shvati – neka prestane da nas provocira! RS vas neće! Niste dobrodošli! Nećemo nasjesti na provokacije nedobronamjernog stranca, koji se lažno predstavlja kao visoki predstavnik", istakao je Košarac u objavi na Instagramu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()