Koplja opozicionih stranaka lome se na kandidaturama za gradonačelnika Banjaluke

Na potez SNSD-a se još čeka

23.02.2024. 20:05
  • Podijeli:

Koplja opozicionih stranaka lome se na kandidaturama za gradonačelnika najvećeg grada Republike Srpske. Ishod sjednice Glavnog odbora, koja će se održati u subotu, mogao bi donijeti i jasniju sliku, bar kada su u pitanju potencijalni kandidati iz Partije demokratskog progresa. No, u ovom trennutku teško je zamisliti i jedno ime koje bi ujedinilo opoziciju.

"Nikada u istoriji PDP-a jedan član Predsjedništva nije rekao drugom da kokodače.
Tako je to kad pare udare u glavu, a nervoza i bahatost nadjačaju pristojnost i kulturno ponašanje", kaže Igor Crnadak.

"Znate onu narodnu ogriješio se od mene ... potpuno pogrešnom procjenom i tumečenjem onog što ja jesam", kaže Draško Stanivuković, predsjednik Gradskog odbora PDP.

 Danima Crnadak optužuje Stanivukovića da se udaljio od opozicionog djelovanja i da PDP približava SNSD-u. U tome ima podršku stranačkog kolege Milka Grmuše. Sa druge strane Gradski odbor jednoglasno podržava Stanivukovića.

"Nema podjela ... pojavila su se dva člana koja izazivaju znatiželju u javnosti ... ne mogu ništa značajno uticati na promjene u PDP-u", kaže Smiljana Moravac Babić, PDP.

 Nakon maratonske, osmočasovne sjednice Predsjedništva PDP-a, zaključak je da se u narednih 15 odluči ko će biti kandidat za gradonačelnika, ali i: "Predsjedništvo smatra da bilo kakvo javno komentarisanje unutarstranačkh procesa nanosi štetu partiji i traži da svi funkcioneri PDP-a poštuju i da se pridržavaju odluka organa partije, te da se uzdrže od izjava, objava te bilo kakvih javnih polemika vezanih za pitanje izbora kandidata za lokalne izbore i drugih partijskih odluka", ističe se u saopštenju.

Dok se u PDP-u komentariše o najmanje dva potencijalna kandidata, kandidaturu iz opozicionog bloka najavljuje Jelena Trivić, a i SDS podiže cijenu svoje podrške pričom o mogućnosti da na izbore izađe sa svojim kandidatom.

"Ukoliko Draško koji ima ogromnu moć ... sad ću završiti njegovu karijeru", kaže Nebojša Vukanović, Lista za pravdu i red.

"Jelena Trivić će najvjerovatnije biti podržana sa naše strane", kaže Saša Lazić, Pokret Banjaluka zove.

Kontradiktorni su stavovi opozicije. Svi su saglasni da im treba jedan kandidat, no složiti se oko jednog imena u ovom trenutku izgleda nemoguće.

"Tragično je da mi imamo ovdje dva ... da ćemo imati vrlo zanimljive izbore", ističe Elvir Padalović, novinar.

 Na potez SNSD-a se još čeka.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()