Komšić i Cvijanović čestitali Uskrs

Neka vaša duhovna obnova bude izvor snage i inspiracije za sve izazove koje budete susreli na svom životnom putu

30.03.2024. 12:05
  • Podijeli:
predsjednistvo bih  anadolija-63874bf9ae146.webp Foto: Anadolija

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je čestitku nadbiskupu metropolitu vrhbosanskom mons. Tomi Vukšiću i katolicima u Bosni i Hercegovini uoči velikog blagdana Uskrsa.

"Vaša Preuzvišenosti, Vama i katolicima u našoj domovini čestitam veliki blagdan Uskrs. Uskrs je vrijeme obnove i novih početaka, te prilika za razmišljanje o važnosti solidarnosti, saosjećanja i tolerancije. Neka vaša duhovna obnova bude izvor snage i inspiracije za sve izazove koje budete susreli na svom životnom putu. Želim da ovaj blagdan donese obilje radosti, mira i ljubavi u vaše domove. Želim da svima srca budu ispunjena nadom i optimizmom dok slavite ovaj poseban dan u krugu svojih porodica i zajednice", stoji u čestitci član Predsjedništva BiH Željka Komšića, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Čestitku je, kako je danas saopćeno, uputila i član Predsjedništva BIH Željka Cvijanović.

"Povodom najvećeg kršćanskog praznika Uskrsa, Vama i svim vjernicima koji praznuju po Gregorijanskom kalendaru u Republici Srpskoj i BiH, upućujem iskrene čestitke, sa željom da predstojeće praznične dane proslavite u ljubavi, duhovnom spokoju i porodičnoj harmoniji, sa vjerom u bolje sutra. Neka praznik uskrsnuća Kristovog, koji slavi novi život i nadu u bolje sutra, bude putokaz u izgradnji društva zasnovanog na kršćanskim i ljudskim vrijednostima i prilika da pošaljemo poruku mira, uvažavanja i poštovanja različitosti", navela je Cvijanović.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()