Koje oponente iz suparničkog bloka bh. političari najviše cijene?

Ima li kvaliteta na "drugoj strani"

  • Podijeli:
politicari-bih-una-kolaz.jpg

U državi u kojoj je politika pitanje života i smrti, razumijevanje među političkim protivnicima gotovo da je nemoguće. Ipak, neki od njih za naš portal potvrđuju da i na suprotnoj strani ima kolega koje cijene i čije mišljenje poštuju.

Husein Rošić, poslanik SDA u Predstavničkom domu Federacije BiH kaže da je više kolegica i kolega koji zavređuju da o njima govori pozitivno.

“Kolega Hajrudin Žilić iz Demokratske fronte koji je jako kvalitetan parlamentarac i političar koji uvijek daje konstruktivne prijedloge, kolegica Amra Kratina iz DF-a. Također, i kolega Irfan Čengić iz SDP-a BiH, bez obzira što u nekim stvarima imamo različita razmišljanja, ali mislim da se kolega kvalitetno priprema i daje doprinos naročito u temama koje su njemu bliske”, kazao je Rošić.

Ističe da je izuzetan parlamentarac i političar Ivica Pavković, kolega iz HDZ-a BiH, jer daje  veliki doprinos i kvalitetna rješenja, kao i Mladen Bošković iz HDZ-a.

Šef poslaničkog kluba SNSD-a u Narodnoj skupštini RS, Srđan Mazalica, izdvojio je SDS-ovu Ivanku Marković, donedavnu koleginicu iz skupštinskih klupa.

„Ivanku izdvajam jer se najbolje priprema za sjednice republičkog parlamenta, jer diskutuje argumentovano, a svoju struku koristi u davanju konstruktivnog doprinosa radu Narodne skupštine RS. Van parlamenta je aktivna i daje društveno-politički doprinos na različite teme kao što je borba protiv nasilja nad ženama“, rekao je Mazalica.

Zdenka Džambas, parlamentarka iz HDZ-a BiH ističe da od ovih  sa “suprotne strane” izdvaja Anera Žuljevića iz SDP-a.

“Njega cijenim, dobro se pripremi, ponaša se lijepo, baš je pristojan i kako treba, ne hvaleći mu stranku”, kroz šalu odgovara Džambas.

Aner Žuljević iz SDP-a BiH  za naš portal ističe da je za njega najkvalitetniji parlamentarac i političar iz suprotnog tabora Tomislav Martinović iz HDZ-a BiH koji je trenutno i predsjedavajući Doma naroda Parlamenta Federacije BiH.

“Radi se o političaru koji je spreman saslušati i kontraargumente o bilo kojem prijedlogu i na vrlo dobar način vodi sjednice Doma Federacije BiH naroda na kojima praktično  se ne može vidjeti kojem političkom subjektu on pripada. Pokazuje i izuzetno strpljenje u smislu saslušavanja svih sugovornika po različitim temama, pa čak i kada rasprava ode u beskonačne replike”, kaže Žuljević.

Darko Banjac, lider NPS-a i poslanik U NSRS, izdvojio je kolegu iz skupštinskih klupa Milana Švraku, koji djeluje u okviru opozicionog PDP-a.

„Iako pripadamo suprostavljenim blokovima, doktor Švraka se izdvaja po svojoj korektnosti. Imali smo jako sukobljavanje ali ono nikada nije prelazilo u vrijeđanje, lično napadanje ili spominjanje porodice. To izuzetno cijenim jer danas imate mnogo njih koji nastoje da vas uvuče u blato“, rekao je Banjac.

SDS-ov poslanik u republičkom parlamentu, Nedeljko Glamočak, izdvaja SNSD-ovog Igora Radojičića, prije svega zbog vremena kada je bivši gradonačelnik Banjaluke bio predsjednik NSRS.

"Naravno da i na drugoj strani ima kvalitetnih ljudi. Eto, neka bude Igor, jer je za vrijeme njegovog predsjedavanja atmosfera u skupštini bila daleko bolja. Uvažavao je opoziciju, obavljao konsultacije sa nama, dogovarao se i slično", rekao je Glamočak.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()