Ko će biti novi direktor OBA?

Konaković je naveo da o imenima nisu nikada htjeli govoriti jer bi to "odmoglo ovoj priči"

08.02.2023. 11:26
  • Podijeli:
OSA_OBA_foto_OSA-63c054c2729d9.webp Foto: OSA BiH

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković najavio je da će na sutrašnjoj sjednici Savjeta ministara biti saopšteno ime kandidata za novog direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA).

"Ime će biti pročitano na sjednici Savjeta ministara. Za njega ćemo preuzeti punu odgovornost. Odgovorna, profesionalna, vrlo sposobna, stručna, etična osoba. Logično je da biramo ljude koji su nam bliski i za koje vjerujemo da su kvalitetni i da imaju normalne diplome", rekao je Konaković koji je i predsjednik stranke Narod i pravda (NiP).

On je dodao da neće biti smijenjen samo direktor OBA, nego svi drugi koji nisu na nivou očekivanja politika stranaka "trojke" (SDP BiH, NiP, Naša stranka) radili svoj dio posla.

Konaković je naveo da o imenima nisu nikada htjeli govoriti jer bi to "odmoglo ovoj priči".

"Vidio sam mnogo imena o kojima nikada nismo razmišljali", rekao je Konaković za BHT.

Prema ranijim najavama, stranke "trojke" (SDP BiH, NiP, Naša stranka) danas bi trebalo da postignu konačan dogovor o tome ko će zamijeniti Osmana Mehmedagića Osmicu na funkciji direktora OBA.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()