Kapidžić: Kartel pravi zgrade, nađu s kim će raditi i oprati pare, SDA je na to stvaila rampu

Otvorena kritika vlastima

08.05.2024. 09:27
  • Podijeli:
faruk kapidzic facebook 23-65b121b4d0e0c.webp Foto: Facebook

Predsjednik Kantonalne organizacije SDA Sarajevo Faruk Kapidžić obratio se novoizabranim rukovodstvima općinskih organizacija u Hadžićima i na Ilidži.

On je kazao da je prioritet SDA postizanje sporazuma sa DF-om i SBiH-om, a moguće i NES-om, o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima.

Osvrnuo se i na situaciju u Kantonu Sarajevo i, kako je naveo, građevinsku mafiju koja je zakrčila glavni grad.

"Grad je pun auta. Gledam tu masu u tri trake. Onda pogledam lijevo i desno, tako je puno i zgrada. Sve je popunjeno. Neke zgrade pravi kartel. Nađu oni s kim će raditi i oprati pare. Ali šta nakon svega ostaje nama građanima? Kada se sve zakrči, nema više popravke. Ostajemo zaglavljeni u krcatom gradu. Kartel to ne zanima. Kada vidite enormne investicije u betonima, bez istaknutih investitora, bez učešća banaka, znajte da se neko usudio unijeti prljavi novac. SDA je na to stavila rampu. Onda je platila cijenu i bila izbačena iz vlasti, ali nismo odustali. Borimo se iz opozicije", rekao je Kapidžić.

Dodao je da SDA ukazuje i iznosi dokaze, ali su ugovori sakriveni.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()