Kako se "NE" imenovanju Nenada Nešića, pretvorilo u "DA"?

Nesuglasice otklonjene, poruka jasna

24.01.2023. 20:37
  • Podijeli:

Jučerašnje odlučno "NE" funkcionera SNSD-a iz Istočnog Sarajeva, imenovanju Nenada Nešića za ministra bezbjednosti u Savjetu ministara, već danas pretvorilo se u "DA". 

Nesuglasice otklonjene, poruka jasna - nakon sastanka sa predsjednikom stranke Miloradom Dodikom.

Glas pojedinaca utihnuo, interes partije progovorio. Kao rezultat stiže tiho pomirenje - SNSD će jednoglasno podržati najavljeni sastav Savjeta ministara BiH.

"Ovo nije najsrećnija situacija ni za nas, naravno, ni za bilo koga u SNSD-u, ali naprosto se situacija tako složi”, ističe predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik.

Jer, politika, priznaje, sama po sebi nije čista. A kao takvu, prihvatali su je i predstavnici SNSD-a iz Istočnog Sarajeva, uz jasnu poruku da slijede put Milorada Dodika i SNSD-a, ali...

"Što se tiče DNS-a, zadržavamo integralno mišljenje unutar SNSD-a, da politike, ne lično Nenad Nešić, nego politike koje on predstavlja i koje su u Istočnom Sarajevu poražene od stranenašeg SNSD-a, nikad neće imati našu podršku, unutar opštinskih i gradskih struktura. I nikad nećemo koalirati sa takvim politikama”, tvrdi predsjednik GO SNSD i gradonačelnik Istočnog Sarajeva, Ljubiša Ćosić.

Opozicija, takođe, slijedi svoj put.

"Ja ću biti protiv imenovanja novog saziva Vijeća ministara, zato što smo mi opoziciona stranka u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine”, najavio je Jasmin Emrić (NES BiH).

"Neko će kazati da je dobro da se ide u uspostavu vlasti, međutim, ukoliko je jedina ambicija vlasti fotelje, a da se zanemare interesi građana, onda ja ne želim da se formira ta vlast”, kaže Safet Kešo (SDA).

"To je jedna grupacija ljudi koja je tu da arči taj plijen, te neke pozicije, nema tu ni ideologije, nema tu interesa RS, tu je isključivo stranački i lični interes, što se kaže 's koca i konpca'”, poručio je Branislav Borenović (PDP).

Ukoliko sutra bude formiran Savjet ministara BiH, na sceni ćemo imati rekordno formiranje vlasti na nivou BiH, a vrijeme će pokazati, da li je efikasno i efektivno.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()