Još bez dogovora o Zakonu o sprečavanju sukoba interesa

Predlagač je Ministarstvo pravde BiH, no dogovora i usvajanja danas nije bilo

04.03.2024. 19:45
  • Podijeli:
AA-20230614-31427260-31427253-VIJECE_MINISTARA_BIH_UTVRDEN_PRIJEDLOG_SPORAZUMA_S_VLADOM_HRVATSKE_O_REKONSTRUKCIJI_MOSTA_NOVI_GRAD_DVOR-6489c06d45c43.webp Foto: Anadolija

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas je na sjednici razmatralo Nacrt zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama Bosne i Hercegovine. 

Predlagač je Ministarstvo pravde BiH, no dogovora i usvajanja danas nije bilo.

"Vijeće ministara BiH  izjasnit će se o Prijedlogu zakona o sprječavanju sukoba interesa u institucijama na razini Bosne i Hercegovine u novom tekstu nakon što žurno dobije mišljenje Ureda za zakonodavstvo BiH, koji intenzivno radi u konzultacijama s predlagateljem ovog zakona Ministarstvom pravde BiH", naveli su u saopštenju.

Usvajanje zakona o sprečavanju sukoba interesa, te zakon o sudovima preostala su dva od tri uvjeta koji se moraju ispuniti do sjednice Evropskog vijeća koje će 21. marta odlučivati o otvaranju pregovora s BiH o pristupanju Evropskoj uniji.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()