Izabrana nova Vlada Kantona Sarajevo: Nihad Uk ponovo premijer

Prethodno je Uk početkom oktobra podnio ostavku na mjesto premijera, što je značilo i pad cijele vlade

15.11.2023. 21:08
  • Podijeli:
nihad uk una-6523dac61cec7.webp Foto: UNA

Skupština Kantona Sarajevo je na današnjoj sjednici donijela odluku o potvrđivanju novog saziva Vlade Kantona Sarajevo. Na čelu Vlade će biti novi-stari mandatar Nihad Uk.

Prethodno je Uk početkom oktobra podnio ostavku na mjesto premijera, što je značilo i pad cijele vlade.

Izbačeni kadrovi Stranke za BiH

Taj je potez povučen jer nije bilo drugog načina da Trojka (NiP, Naša stranka, SDP) uz podršku nekoliko samostalnih zastupnika, iz vlade smjeni ministre iz Stranke za BiH koja je prethodno izbačena iz vladajuće koalicije.

Vladu KS činit će dosadašnji ministri Darja Softić Kadenić (pravda i uprava), Adnan Šteta (saobraćaj), Enda Pavić Pečenković (rad, socijalna politika, raseljena lica i izbjeglice(, Admir Katica (unutrašnjih poslovi), Zlatko Mijatović (privreda), Naida Hota-Muminović (odgoj i obrazovanje(, Kenan Magoda (kultura i sport) i Omer Osmanović (boračka pitanja).

Novi ministri

Četiri nova ministra su Enis Hasanović (zdravstvo), Bojan Bošnjak (komunalna privreda, infrastruktura, prostorno uređenje, građenja i zaštite okoliša), Adna Mesihović (nauka, visoko obrazovanje i mladi) i Afan Kalamujić (finansije).

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()