Iz PDP-a kritikovali dokument ali i najavili dolazak na sjednicu NSRS

Poslije SDS-a, oglasili se i iz druge po veličini opozicione stranke u Republici Srpskoj

24.04.2023. 16:50
  • Podijeli:
Nenad Vukovic_UNA-64469571d0fca.webp Foto: UNA

Zamjenik predsjednika PDP-a Nenad Vuković najavio je dolazak pomenute stranke na sjednicu Narodne skupštine RS, na kojoj se trebaju donijeti odluke po pitanju imovine ali i povlačenja sudija iz Republike Srpske iz Ustavnog suda BiH.

"Pohvalio bih što se o ovome pričalo u NSRS, jer je to mjesto na kojem se razgovara o najvažnijim pitanjima za Srpsku. Ponuđeni dokument je razmatran od strane PDP-a, naši politički pravni timovi su ga detaljno analizirali, te smo došli do takvog zaključka da smo taj dokument kvalifikovali kao nepopravljiv. Sadržaj koji imamo su masovno prepisani zaključci koje je usvajala NS RS prethodnih godina. Naš pravni tim pita: da li je to nonsens da je sve što je usvojeno, a nije provedeno, ponovo stavljamo u neki dokument?! Član u kojem predlagač kaže da će tražiti od Srbije i Hrvatske podršku da se zaštiti Dejtonski sporazum je sramotan", poručio je Vuković.

Poručio je da će odgovor PDP-a i usvajanje odluka na sjednici koja je zakazana za srijedu zavisiti od toga da li će se na njoj govoriti konkretno o imovini. Vuković se potom osvrnuo i na današnju prozivku lidera SNSD-a Milorada Dodika i dodao kako PDP nije izdajnička stranka.

"To je floskula koja se ponavlja godinama, a za koju nema osnova. Mi smo duboko svjesni da je imovina Srpske riješena Dejtonskim sporazumom. PDP nije nikakva labava partija, mi imamo čvrst stav, ali ne želimo da se preko pitanja imovine donese deset drugih pitanja. Vlast mora da shvati u kakvoj situaciji se nalazi opozicija, jer smo izigrani mnogo puta do sada i teško nam je da pređemo granicu da sjednemo zajedno za sto. Ovo pitanje jeste pitanje koje opterećuje Srpsku, ali ne toliko da bi građani imali razloga za zabrinutost", zaključio je Vuković.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()