Isak razgovarao s Karanom povodom oružanog napada na povratnike u Gacku

Ministar Isak i ministar Karan osuđuju sve napade na povratnike u Bosni i Hercegovini

02.05.2024. 21:15
  • Podijeli:
Siniša Karan-6609629ff03f4.webp Foto: SRNA

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak razgovarao je sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske Sinišom Karanom, a tema razgovora bio je napad na bošnjačku povratničku porodicu u Gacku u kojem je korišteno vatreno oružje.

Ministar Karan informisao je ministra Isaka kako policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, zajedno sa postupajućim tužiteljem, aktivno rade na rasvjetljavanju ovog događaja te da je uvjeren kako će počinitelji uskoro biti otkriveni.

"Ministar Isak i ministar Karan osuđuju sve napade na povratnike u Bosni i Hercegovini te poručuju kako policijski službenici neće imati ni minimum tolerancije prema licima koja budu ugrožavala povratnike u bilo kojem dijelu Bosne i Hercegovine ili iz bilo kojeg naroda", saopćeno je iz ureda ministra Isaka.

Na kraju razgovora zaključeno je kako će ministri nastaviti razmjenjivati informacije vezane za konkretan događaj, ali i da će se dodatno intenzivirati saradnja uprava policije u pogledu zaštite povratnika u oba bosanskohercegovačka entiteta.

Podsjećamo, ministar raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH Nerin Dizdar saopćio je da se danas dogodio napad na povratničku porodicu u Gacku, prilikom čega je korišteno vatreno oružje.

Dizdar je u objavi na svom Facebook nalogu podijelio i fotografije na kojem se može vidjeti kuća na koju je izvršen napad, kao i rupa od, vjerovatno, metka na jednom od prozora.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()