Isak poručio Nešiću: Nenade dođi kod mene na tečaj samoodbrane

Osvrnuo i na Nešićevu "doskočicu" o bildanju

23.10.2023. 14:20
  • Podijeli:
ramo isak una-650c3af8eb588.webp Foto: UNA

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak odgovorio je na prozivke ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenada Nešića kojem je poručio da o principu presumpcije nevinosti i krivnji može govorit tek kada počne poštivati presude domaćih i međunarodnih sudova za genocid počinjen nad Bošnjacima.

"Ministru Nešiću trebalo bi biti poznato da je Sud Bosne i Hercegovine potvrdio optužnicu protiv predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika za krivično djelo neizvršavanje odluka visokog predstavnika u BiH. Ja ne želim gubiti vrijeme i pojašnjavati ministru Nešiću krivično zakonodavstvo jer cijenim kako je njegova obaveza da poznaje pojmove i procese", naveo je Isak u svojoj reakciji.
Također, kako navodi, "suludo mu je da kolegu Nešića uči čitanju jer to su stvari koje se uče u osnovnoj školi".

"Ja sam federalni ministar unutrašnjih poslova i naravno da neću ja uhapsiti Milorada Dodika. Pa gdje ste ministre vidjeli bilo kojeg ministra da nekoga hapsi? Da ste pročitali moju reakciju i da poznajete način rada službi sistema sigurnosti to bi Vam bilo jasno", dodaje Isak.

Nešiću je poručio da, ako Sud Bosne i Hercegovine izda naredbu da se Milorad Dodik liši slobode, Federalna uprava policije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova izvršit će tu naredbu.

"Isto kao što će je izvršiti i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), a koja je upravna organizacija u sastavu ministarstva kojim rukovodite. Hoćete li ministre sigurnosti države Bosne i Hercegovine, reći da će se SIPA oglušiti na naredbu Suda BiH? O presumpciji nevinosti i utvrđenoj krivnji Milorada Dodika ili bilo koga drugog možete govoriti tek kada počnete poštivati presude domaćih i međunarodnih sudova za genocid počinjen nad Bošnjacima", istuče Isak.

Potom se osvrnuo i na Nešićevu "doskočicu" o bildanju.

"A što se tiče, kako kažeš 'bildanja', Nenade, pozivam te da dođeš kod mene na obuku iz samoodbrane, pošto sam instruktor i majstor borilačkih vještina, kako bi napokon mogao bez straha hodati našom lijepom Bosnom i Hercegovinom u kojoj je RS jedan od dva entiteta“, navodi se u reakciji Isaka.

Isak je danas uputio Nešiću kopiju Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine i Izvještaj o negiranju genocida u Srebrenici 2023 koji je sastavljen za potrebe i u ime Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari, a sve, kako kaže, "s ciljem edukacije ministra Nešića s krivičnim zakonodavstvom posebno u dijelu koji se odnosi na zabranu negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca".

Podsjećamo, Nešić je jučer rekao da Isak pokušava preuzeti ulogu pravosuđa.

"Ministar policije govori ko će ići u zatvor i preuzima ulogu pravosuđa. Očigledno Isak ne zna šta znači presumpcija nevinosti", rekao je Nešić.

Poručio je kako Isak neće nikoga hapsiti.

"Ramo Isak neće nikoga hapsiti u RS-u ni danas ni sutra ni nikada. Očigledno Isaku slabo ide bildanje mišića pa je odlučio da pokuša bildanje uz pomoć predsjednika RS-a Milorada Dodika", ističe Nešić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()