Helez nudi priliku na zajednički rad: Evo šta je poručio Dodiku

Dodikova izjava o tome da muslimani ne putuju kroz RS Helez smatra neozbiljnom i dječijom.

27.04.2024. 11:35
  • Podijeli:
zukan helez, ministar odbrane bih, 26 sept 2023 - profimedia-6564a1ad0133e.webp Foto: Profimedia

Zukan Helez, ministar odbrane Bosne i Hercegovine, govoreći na Face televiziji osvrnuo se na sigurnosnu situaciju u Bosni i Hercegovini i prokomentarisao izjave Milorada Dodika.

“Nema većeg rata nego Dodikov korak ka otcjepljenju. To je objava rata. Pozivam Dodika da se okani ćorava posla, da zajedno radimo. Najviše će stradati narod iz RS-a. BiH je ozbiljna, priznata država. Svako ko ne želi da živi u BiH ne mora. Poručujem i njemu i Nešiću da nema otcjepljenja niti će ga ikada biti. Stradat će svi. Ne mogu da vjerujem da smo zaboravili šta se sve dešavalo u BiH prije trideset godina,” ističe Zukan Helez, za Face TV.

Dodikova izjava o tome da muslimani ne putuju kroz RS Helez smatra neozbiljnom i dječijom.

“To su neozbiljne dječije izjave. Ja ću sada proći kroz RS, pa ću mu se javiti telefonski. Mediji o njemu dvadeset godina isto pričaju: ‘Otcijepit će se.’ Ko će priznati njegovo otcjepljenje? Nema valutu, nema ništa… kao djeca kad se igraju. To nije ozbiljna priča”, izjavio je Helez.

Govoreći o navodnoj ugroženosti povratnika i naoružavanju Srba..

“Mi nemamo zvaničnih podataka od agencija o bilo čijoj ugroženosti. Ja znam šta nam je raditi ukoliko dođe do problema. Ima da štitim granice BiH, što je i napisano u Zakonu o odbrani.”

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()