HDZ BiH dobio novo-staro rukovodstvo

Uz Dragana Čovića HDZ BiH vodiće odani kadrovi

06.05.2023. 16:56
  • Podijeli:
Čović_hdt_pixsell_denis_kapetanović-64566a89199d8.webp Foto: Pixsell/Denis Kapetanović

Nakon što je Dragan Čović danas na Saboru Hrvatske demokratske zajednice u Mostaru ponovo izabran za predsjednika, ova stranka dobila je i novo-staro vodstvo.

Čović će nastaviti voditi HDZ sa odanim kadrom. Nakon postupka glasanja, za zamjenicu predsjednika HDZ-a BiH izabrana je Borjana Krišto. Potpredsjednici HDZ-a BiH u idućem mandatu su: Darijana Filipović, Lidija Bradara, Toni Kraljević, Anto Domić i Davor Pranjić.

Članovi Predsjedništva izabrani na Saboru HDZ-a BiH su: Darko Čondrić, Ivo Vincetić, Josip Jerković, Božo Antunović, Tea Ružić, Marinko Čavara, Zdenko Ćosić, Vedran Škobić, Ana Rašo i Mato Zovko.

"Moramo graditi BiH po mjeri svih onih koji je vole i žele kao takvu. Koji vide smisao graditi svoju domovinu. Moramo biti dio modernog svijeta, rasterećeni okova prošlosti ali ponosni na vrijeme koje smo prošli u zadnjih tridesetak godina i Domovinskoga rata te braniti dostojanstvo naših branitelja.

Trebamo se okrenuti budućnosti i pragmatično djelovati kako bi rješavali probleme ispred sebe, ne prekosutra i, to je smisao ovog izvještaja",  podvukao je Čović.

Na saborskom zasjedanju prisustvovali su brojni gosti, predstavnici međunarodne zajednice, diplomati, stranačka izaslanstva, među kojima je i izaslanstvo sestrinskog HDZ-a te predstavnici akademske zajednice, crkve, privrednici...

Video poruku izaslanicima XIV. Sabora HDZ-a BiH poslao je Manfred Weber, predsjednik Evropske pučke stranke. Saboru su prisustvovali i gosti, Nada Tešanović (SNSD), Željana Zovko (zastupnica u Evropskom parlamentu), Tomo Medved, zamjenik predsjednika HDZ-a Hrvatske...

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()