Građani se okupljaju na četiri lokacije međuentitetske linije

Nakon što je MUP Kantona Sarajevo zabranio održavanje mirnih protesta "Srpska pred sudom" u Sarajevu građani se okupljaju na četiri lokacije

01.09.2023. 17:57
  • Podijeli:
371547011_291464420171661_6249930689885192885_n-64f2095f98139.webp Foto: UNA

Okupljaju se u Doboju, magistralnom putu Priboj-Tuzla, Istočnom Sarajevu i putu Nevesinje-Mostar, kako bi izrazili nezadovoljstvo pravosuđem BiH

Đorđe Radanović, predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH, pozvao je građane Republike Srpske da izađu na entitetsku liniju i blokiraju saobraćaj na pola sata.

Veliki broj građana okuplja se na mirnim protestima – "Granica postoji" na međuentitetskim linijama sa FBiH.

Okupljanje u Sarajevu, jake policijske snage

Ispred džamije kralja Fahda u sarajevskom anselju Alipašino polje okupilo se oko 200 građana u zna protesta koji je najavljena na međuentitskoj liniji između RS i FBiH.

Policija im neće dozvoliti da krenu u pravcu Dobrinje odnosno međuentetske linije koja je udaljena oko kilometar.

Na području naselja Dobrnja je raspoređen veliki broj policijskih snaga.

Obustavljen je saobraćaja na međuentiteskoj liniji, pišu Nezavisne.

Skupu prisustvuju i premijer Republike Srpske Radovan Višković, ministar unutrašnjih poslova Srpske Siniša Karan, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske Željko Budimir, ministar trgovine i turizma Srpske Denis Šulić, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac, vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović, poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Miroslav Vujičić, nekadašnji predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Dragan Kalinić.

Na skup podrške pod motom "Granica postoji" došli su i gradonačelnik Istočnog Sarjeva LJubiša Ćosić, kao i načelnici opština u sastavu Istočnog Sarajeva, te brojni građani Sarajevsko-romanijske regije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()