Govedarica, Crnadak i Vukanović saglasni: Nećemo podržati izborni zakon RS

Na miting naravno ne idemo, ni u crkvu sa Dodikom ne bi išli, istakao je Vukanović

16.04.2024. 13:35
  • Podijeli:

Na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske bit će šest tačaka dnevnog reda.

Poslanik SDS-a u NSRS-u Vukota Govedarica kazao je da Klub poslanika SDS će detaljno izanalizirati materijale.

"Ukoliko prijedlog izbornog zakona bude isti kao onaj što smo ranije dobili neće biti prihvatljiv za SDS. Za SDS je prihvatljivo usaglašavanje o Izvještaju nezavisne međunarodne komisije o Srebrenici. Na mitingu ja i članstvo SDS nećemo biti", poručio je.

Dodao je da mu ne pada na pamet da se odazove "na poziv čovjeku koji je federalnim medijima govorio da je SDS odgovoran za zločine u Srebrenici".

Crnadak: Ovakav izborni zakon nećemo podržati. Ako nastave sa ovom politikom RS vode u dalji izolaciju i u veće probleme. Ova politika SNSD vodi ka tome da ustavnopravno uređenje bude destabilizovano.

Poslanik PDP-a Igor Crnadak kazao je da neće podržati izborni zakon koji je predložen.

"Ako nastave sa ovom politikom RS vode u dalju izolaciju i u veće probleme. Ova politika SNSD vodi ka tome da ustavnopravno uređenje bude destabilizovano", poručio je.

Govoreći o mitingu Crnadak je istakao da to nema nikakve veze sa stavovima i raspravama na sjednici.

"PDP neće ucestvovati, to je skup vlasti", naglasio je.

Poslanik "Za pravdu i red" Nebojša Vukanović ovom prilikom istakao je da nije on Lagumdžiju (Zlatko Lagumdžija op.a.) u UN nego Predsjedništvo BiH.

"To su mu omogućili ovi koji sada organizuju skup. Na miting naravno ne idemo, ni u crkvu sa Dodikom ne bi išli", istakao je Vukanović.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić istakao je da je iz izlaganja kolega iz opozicije shvatio da neće imati problema da podrže Izvjestaj o Srebrenici.

Pojasnio je da prema Prijedlogu Izbornog zakona RS kandidature će se podnositi RIK-u, a ne CIK-u BiH.

"Ovaj zakon se odnosi na izbor načelnika, gradonačelnika, poslanika NSRS i predsjednika RS. A za Parlamentarnu skupštinu BiH i članove Predsjedništva BiH ostaje sve isto", dodao je Stevandić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()