Glasanje u Sarajevu: Na izbore izašlo oko 12 odsto birača

Oko 11.500 državljana Srbije koji borave u BiH mogu da glasaju na 19 biračkih mjesta, koja će biti otvorena večeras do 20.00 časova

17.12.2023. 12:30
  • Podijeli:
Amabsada Srbije Sarajevo-657edc3116940.webp Foto: UNA

 U Ambasadi Srbije u Sarajevu do 10.00 časova glasalo je nešto manje od 12 odsto od prijavljenih 579 birača, rekla je konzul Olivera Šopalović koja je i predsjednik biračkog odbora.

"Biračko mjesto je otvoreno u 7.00 časove, kako je i predviđeno. Sve teče prema planu i prema presjeku koji smo pravili u 10.00 časove odziv je bio je nešto manji od 12 odsto", rekla je Šopalovićeva novinarima.

Ona je naglasila da se svi podaci o izlaznosti na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji mogu provjeriti u Republičkoj izbornoj komisiji Srbije.

"Očekujemo da izborni dan protekne kako je i planirano", dodala je Šopalovićeva.

Oko 11.500 državljana Srbije koji borave u BiH mogu da glasaju na 19 biračkih mjesta, koja će biti otvorena večeras do 20.00 časova. Za glasanje je potreban važeći identifikacioni dokument Srbije, odnosno lična karta ili pasoš ove države. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()