Fajon: Početak procesa reformi će donijeti nova sredstva, novca ima dovoljno

Fajon je kazala da je BiH napravila veliki posao u posljednjih 13 mjeseci, što je dokaz da je na pravom putu

25.03.2024. 16:30
  • Podijeli:
Tan2023-08-2918493755_8 tanja fajon tanjug  STA TAMINO PETELINŠEKbs-64ee21e62171c.webp Foto: Tanjug/ STA/Tamno Petelinšek

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i evropskih poslova Republike Slovenije Tanja Fajon kazala je da će početak procesa reformi Bosni i Hercegovini donijeti nova evropska finansijska sredstva koja znače dodatan pogon u ekonomiji i razvijanju potencijala.

To je kazala nakon tête-à-tête sastanaka s ministrom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedinom Konakovićem i sastanka izaslanstava Ministarstva vanjskih poslova BiH i Ministarstva vanjskih i evropskih poslova Republike Slovenije.

Fajon je naglasila da je Slovenija pomagala BiH te da će to nastaviti i u budućnosti.

"Otvoreni su pregovori, to je zahtjevan postupak. Nije bitna destinacija kao članstvo BiH u EU, već reforme koje znače poboljšanje života ljudi" - istaknula je.

Fajon je kazala da je BiH napravila veliki posao u posljednjih 13 mjeseci, što je dokaz da je na pravom putu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()