Dom naroda BiH: Delegati u srijedu o izvještajima

Među izvještajima i Godišnji konsolidovani izvještaj interne revizije za 2021. godinu, koji je dostavilo Ministarstvo finansija i trezora u Vijeću ministara

28.05.2023. 13:30
  • Podijeli:
Dom_naroda_ParlamentBiH_foto_UNA2-642573d2727ed.webp Foto: UNA

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH trebalo bi da u srijedu, 31. maja, razmotri više različitih izvještaja, među kojima i Godišnji konsolidovani izvještaj interne revizije za 2021. godinu, koji je dostavilo Ministarstvo finansija i trezora u Vijeću ministara.

U izvještaju je konstatovano da je, zaključno sa krajem 2021. godine, interna revizija u potpunosti uspostavljena, u skladu sa važećim propisima, u 10 institucija, dok je u šest institucija jedinica interne revizije uspostavljena u skladu sa važećim propisima, ali nije u potpunosti kadrovski popunjena.

Tri institucije uspostavile su internu reviziju na osnovu važećeg pravilnika o unutrašnjoj organizaciji, koji nije usklađen sa propisima u oblasti interne revizije, a to su Ministarstvo bezbjednosti u Savjetu ministara, Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH i Agencija za pružanje u vazdušnoj plovidbi.

U izvještaju je navedeno da je BHRT kao javno preduzeće aktivnosti uspostavljanja interne revizije i njenog kadrovskog popunjavanja okončao u 2020. godini.

Na dnevnom redu je i Godišnji konsolidovani izvještaj o sistemu finansijskog upravljanja i kontrole u insitucijama BiH za 2021. godinu, koji je takođe dostavilo Ministarstvo finansija.

Pred delegatima će se naći i izvještaji Kancelarije za reviziju institucija BiH o izvršenoj reviziji učinka o temi "Aktivnosti institucija BiH na obezbjeđivanju osnovnih pretpostavki za kibernetičku bezbjednost", te o radu parlamentarnog vojnog povjerenika BiH za 2022. godinu.

Predviđeno je i razmatranje izvještaja o radu u prošloj godini Odbora za žalbe građana Parlamentarne skupštine BiH i Nezavisnog odbora kao nezavisnog tijela policijske strukture BiH.

Dom naroda trebalo bi da se izjasni i o informaciji Ministarstva odbrane o upućivanju pripadnika Oružanih snaga BiH u humanitarnu operaciju nakon zemljotresa u Turskoj, te o prijedlogu za imenovanje članova Parlamentarne skupštine BiH u više radnih tijela.

Početak sjednice zakazan je za 11.00 časova.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()