Đokić traži ostavku od Dogana!

SP nije imao informacije da je novoimenovani ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske osuđivan zbog saobraćajne nesreće

22.12.2022. 16:21
  • Podijeli:
Petar Djokic foto Dejan Rakita:PIXSELL-63a475bedeab8.webp Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić izjavio je danas Srni da smatra da novoimenovani ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Dado Dogan treba da podnese ostavku na tu dužnost i da vjeruje da će on tako postupiti.

Đokić je rekao da nije imao informacije da je Dogan imao saobraćajnu nesreću 2012. godine u kojoj je smrtno stradalo jedno lice, njegov drug iz djetinjstva sa kojim je odrastao.

"Naravno da je u formalnom smislu morao odgovarati za takvo djelo i da je on tada imao izvršenu kaznu za takvo djelo. U periodu vođenja postupka nije ga teretirala porodica, danas ga porodica ne tereti, čak štaviše ga podržavaju i razumiju da je to bilo djelo iz nehata, ali u formalnom smislu prihvatam da on treba da podnese ostavku na dužnost onog časa kada bude objavljena odluka o izboru za ministra", rekao je Đokić.

Na taj način, dodao je on, predsjednik Vlade Radovan Višković će imati dovoljno prostora da može da donese svoju odluku kao premijer.

"Meni je jako žao što je u tom smislu izložen neprijatnosti i sam Dogan i što je neko u javnosti želio da plasira da je SP predložila kadar koji je sporan. Riječ je o saobraćajnoj nezgodi i o djelu koje je nastalo u saobraćaju. Svakoga dana svi mi učestvujemo u saobraćaju. Ne dao Bog nikome da se desi takva nezgoda jer, uvjeren sam, da je trauma koju je on imao 2012. godine i poslije toga ostavila trajni ožiljak kod njega lično", rekao je Đokić.

On smatra da je riječ o ozbiljnom, odgovornom i mladom čovjeku, ali da u ovom trenutku, u skladu sa stavom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, čiji stav razumije, i u skladu sa moralnim principima, Dogan treba da podnese ostavku.

"Vjerujem da će on tako i postupiti", rekao je Đokić.

Dogan je kao kandidat SP juče na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske izabran za ministra porodice, omladine i sporta Srpske.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zatražio je danas od predsjednika Vlade Radovana Viškovića da hitno razriješi novimenovanog ministra za porodicu, omladinu i sport Dadu Dogana ili da Dogan podnese ostavku.

Saopštenjem se oglasila i Socijalistička partija (SP) u kojem se  pozdravlja i podržava Dodikov poziv da Dado Dogan, podnese ostavku zato što je osuđen za saobraćajnu nesreću. Tvrde da nisu posjedovali saznanja i dokaze da je Doganu bila ranije izrečena zatvorska kazna, a kojoj je prethodilo kršenje zakona u domenu saobraćaja.

"Zato, u skladu sa moralnim i zakonskim načelima, predsjednik SP Petar Đokić poziva novoimenovanog ministra da podnese ostavku na funkciju ministra porodice, omladine i sporta", saopštio je SP.

Zanimljivo je da je i sam Đokić 2007. godine osuđen pred Osnovnim sudom u Brčkom na kaznu od tri mjeseca zatvora zbog krivičnog djela prevare, koju je zamijenio novčanom kaznom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()