Đokić: Početak gradnje hidroelektrane 'Dabar' u maju

Procijenjena vrijednost ove investicije za jedan od najvećih hidroenergetskih projekata u regionu iznosi 661.070.540 KM

06.04.2023. 15:26
  • Podijeli:
Petar Djokic_Dejan Rakita PIXSELL-63a5fea42711c.webp Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić najavio je danas da bi u drugoj polovini maja mogla da počne izgradnja Hidroelektrane "Dabar" instalisane snage 159,15 megavata.

Procijenjena vrijednost ove investicije za jedan od najvećih hidroenergetskih projekata u regionu iznosi 661.070.540 KM, od čega je do sada realizovana investicija od oko 118 miliona KM.

Đokić je danas o realizaciji ovog projekta razgovarao sa predstavnicima kineske kompanije "Gedžuba" /Gezhouba/, saopšteno je iz resornog ministarstva.

"Nakon usaglašavanja svih pitanja i realizacije svih zaduženja učesnika u ovom projektu, došli smo do nove faze projekta, početka izgradnje koju možemo najaviti u drugoj polovini maja", rekao je Đokić.

Na sastanku je potvrđena spremnost svih strana da ulože maksimalan napor da se ovaj projekat uspješno realizuje, u skladu sa postignutim dogovorom i rokovima iz ugovora.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()