Dodik: Kad završi rat, svi će trčati kod Putina

Naveo je to Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, na svom zvaničnom Instagram profilu

17.03.2024. 14:49
  • Podijeli:
putin dodik Sergei Bobylev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP Tanjug-65d5faa2e8724.webp Foto: Sergei Bobylev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Tanjug

Kada završi rat u Ukrajini neću moći doći na red da se vidim s predsjednikom Putinom od Evropljana koji će tada željeti da se susretnu s njim u Kremlju.

Ovo je bio moj odgovor austrijskim novinarima koji su pratili panel diskusiju na Diplomatskoj akademiji u Beču, koje je više interesovao moj prijateljski odnos s Putinom, nego evropski put BiH, a što je bila tema panel diskusije.

Naveo je to Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, na svom zvaničnom Instagram profilu.

"Prenio sam im i jasan stav da Srpska i Rusija tradicionalno imaju dobre odnose i da će tako biti i u budućnosti", istakao je on.

Kako je rekao, na panelu je ponovio stav da se u Srpskoj očekuje da "nakon 21. marta BiH prestane da bude kolonija međunarodne uprave, da istog dana, shodno evropskim standardima, nestane lažni visoki predstavnik i da iz Ustavnog suda odu strane sudije".

"Tokom sedmice održana je sjednica Izvršnog komiteta SNSD-a na kojoj je zaključeno da podržavamo evropski put i da glavni pregovarač s Evropskom unijom treba da bude iz Republike Srpske", dodao je Dodik.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()