Dizdar nakon napada na povratnike u Gacku: Poduzet ćemo institucionalne korake

Ministra su upitali šta Ministarstvo može poduzeti po ovom pitanju

02.05.2024. 21:25
  • Podijeli:
Nerin_Dizdar_foto_VladaFBiH-6633e5c648a97.webp Foto: Vlada FBiH

Povratnici u entitetu Republika Srpska uznemireni su novim napadom na jednu od povratničkih porodica. Ovaj put radi se o porodici iz Gacka na čiju kuću je pucano.

S obzirom na to da je javnost o ovome upoznao federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar, ministra su upitali šta Ministarstvo može poduzeti po ovom pitanju, piše Faktor.

"Neću davati dalje izjave pošto ćemo određene institucionalne korake poduzimati a o kojim ćemo obavijestiti javnost", kazao je kratko Dizdar dodavši kako nema tačan podataka kada se dogodio napad na povratničku porodicu u Gacku

Dizdar je danas prvi obavijestio javnost da se napad na povratničku porodicu u Gacku desio, i to uz upotrebu vatrenog oružja, dok nadležni u entitetu RS šute o ovom događaju, budući da se ni policija ni iko od lokalnih i entitetskih zvaničnika nisu oglasili.

Na fotografijama koje je uz vijest o napadu na povratnike u Gacku objavio Dizdar, vidljivo je da je policija izašla na mjesto događaja, kao i da je metkom razbijeno staklo na kući povratnika.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()