Da li je PDP “greškom” u NSRS ostao bez delegate u Domu naroda?!

SNSD je dobio četiri pozicije na ovom mjestu, a SDS jednu

01.12.2022. 16:44
  • Podijeli:

Lista SDS-ovog Milana Radovića dobila je 16 glasova poslanika NSRS, odnosno dva više nego što im je potrebno, a PDP jedan manje od koraka za žrijebanje, kako bi dobili delegate u Domu naroda BiH!

Tajnim glasanjem poslanika problem je nastao zato što je jedan listić nevažeći jer je kompletna lista PDP-a bila prekrižena, pa je tako ova stranka dobila nedeovoljnih 11 glasova delagata. Da su, umjesto poništenog listića, imali još jedan glas imali bi isto kao i lista Ranke Perić Romić, pa bi obje liste sa po 12 glasova, sljedeći korak imali u Centralnoj izbornoj komisiji gdje bi se održalo žrijebanje.

Takođe, SDS koji je ovim tajnim glasanjem dobio jednog delegata, tj. lista Milana Radovića ima dva glasa viška. Bilo im je potrebno 14 glasova, a dobili su 16. Shodno tome postavlja se niz pitanja: da li se opozicionari nisu dogovorili? Te, da li su greške nastale slučajno ili namjerno? Ko je od poslanika izdao?

Iznenađenje u današnjem glasnju uslijedilo je i iz Pokreta država, obzirom da je njihov kandidat Vojin Mijatović dobio dva glasa, a neposredno prije sjednice je pozvao poslanike ovog kluba da glasaju za opoziciju.

Haotična situacija u opozicionim redovima omogućila je SNSD-u da bez problema dobiju četiri delegata. Imena delegata je ranije stranački šef Milorad Dodik saopštio i to su Nikola Špirić, Snežana Novaković Bursać, Radovan Kovačević i Sredoje Nović.

Da SNSD ima četiri delegata potvrdio je i predsjednik RS i lider SNSD-a Milorad Dodik. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()