Da li je opoziv uspio ili ne: Na referendum do 18 sati izašlo nešto više od 42 odsto birača

Danas su glasali građani Bijeljine

19.03.2023. 20:02
  • Podijeli:
Ljubisa Petrovic_Srna-63e38d9504f64.webp Foto: Srna

Biračka mjesta u Bijeljini su zatvorena u 19 časova, nakon što se danas glasalo za opoziv gradonačelnika Bijeljine, Ljubiše Petrovića.

Prema podacima stranke iz koje Petrović dolazi (SDS) danas je glasalo oko 42 odsto građana.

Opoziv gradonačelnika grada Bijeljina pokrenule su stranke skupštinske većine okupljene oko SNSD.

Uskoro se očekuje press SDS kao i SNSD, nakon čega će detaljnije biti poznato da li je Petrović "preživio" današnji referendum.

Podsjetimo, na 183 biračka mjesta u gradu pravo glasa imalo je oko 112.000 građana.

Referendum u Bijeljini je prvi koji je održan u skladu sa novim Pravilnikom o sprovođenju opoziva koji je krajem prošle godine donesen u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Potvrdu rezultata daje Repubička izborna komisija, a ako opoziv prođe - Centralna izborna komisija BiH odlučuje o datumu vanrednih izbora za gradonačelnika Bijeljine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()