Cvijanović: Schmidt nas je vratio tri koraka unazad

Ona je ocijenila da je očigledno da Schmidt, “zajedno sa svojim mentorima i nalogodavcima, diktatorskim odlukama svjesno urušava kredibilitet EU u BiH”

26.03.2024. 18:22
  • Podijeli:
Željka Cvijanović-65e898372e71c.webp Foto: SRNA

Članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović izjavila je da Christian Schmidt nije visoki predstavnik, a sve i da jeste "ne bi imao pravo da nameće odluke i mijenja zakone".

“Kada god predstavnici naroda u BiH naprave korak naprijed, Schmidt nas vrati tri unazad. Ovo je šamar demokratskom procesu i evropskom putu BiH, a šamarčina EU”, konstatovala je Cvijanović  u izjavi za Srnu upitana da prokomentariše nametanje izmjena Izbornog zakona u BiH, koje je danas nametnuo visoki predstavnik.

Ona je ocijenila da je očigledno da Schmidt, “zajedno sa svojim mentorima i nalogodavcima, diktatorskim odlukama svjesno urušava kredibilitet EU u BiH”.

Članica državnog predsjedništva je rekla da je nečuveno da “neizabrani stranac” nameće odluke bilo kojoj članici UN-a, a posebno u zemlji koja je na pragu otpočinjanja pregovora sa EU.

“Ovo će za posljedicu imati dodatno usložnjavanje političke situacije u BiH, što je očigledno i bila Schmidtova zamisao. Namjera je izazvati haos i pokazati da dvije strane nisu BiH i EU”, istakla je Cvijanović.

Ona je zaključila da Bosna i Hercegovina nema kredibilitet jer su ga “uništili strani mešetari zadnjih decenija držeći BiH u statusu kolonije”.

“Ali, oni koji upravljaju Schmidtom žele pokazati da je i EU njihova kolonija i, nažalost u tome su uspjeli i to ne štipkanjem i gurkanjem u bok ili u leđa, već pesnicom u čelo. Toliko o euforiji i pregovaračkom statusu”, poručila je Cvijanović.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()