Cvijanović napustila zasjedanje Savjeta bezbjednosti UN

Poručila da nije verifikovan u tom savjetu, nastavlja sa pravljenjem eksperimenta od BiH, stavljajući se iznad demokratski izabranih institucija

10.05.2023. 16:30
  • Podijeli:

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović napustila je zasjedanje Savjeta bezbjednosti UN tokom obraćanja Kristijana Šmita tvrdeći da on nije verifikovan u tom savjetu i da nastavlja sa pravljenjem eksperimenta od BiH, stavljajući se iznad demokratski izabranih institucija, za šta mu Dejtonski sporazum nije dao mandat.

"I neki dan je izjavio: `Ja sam taj koji odlučuje`, a ja mu poručujem mi smo ti koji odlučujemo jer nas je narod izabrao", napisala je Cvijanovićeva na "Instagramu".

Cvijanovićeva boravi u Njujorku, gdje će se danas obratiti u Savjetu bezbjednosti UN tokom debate o BiH.

Šmit je u izvještaju, između ostaloga, naveo da vlasti u Republici Srpskoj nastavljaju da podrivaju institucije Bosne i Hercegovine i ne poštuju autoritet Ustavnog suda BiH. U izvještaju se osvrnuo na, kako je rekao, žestoke izjave vjerskih vođa u BiH koje su unijele dodatne tenzije.

Šmitovom obraćanju ne prisustvuju ni šefovi stalnih misija Rusije i Kine pri UN, koje ga ne priznaju kao visokog predstavnika u BiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()