Crnadak: "Ovdje se više ne radi o politici, mi smo ljudski različiti"

Tvrdi da nema ništa od Zakona o neprovođenju odluka Ustavnog suda BiH

01.07.2023. 12:25
  • Podijeli:
igor_crnadak_una-649ffee0f366a.webp Foto: Una

Igor Crnadak (PDP) kazao je danas u Banjaluci, govoreći o  Zakonu o neprovođenju odluka Ustavnog suda,  da je bilo mnogo laži i manipulacija tokom sjednice Narodne skupštine.

"Tom prilikom, rekao sam Igoru Žuniću da smo spremni da glasamo, ali sam ga podsjetio da je SNSD prekršio sve što je skupština ranije usvajala.

Znajući s kim imam posla, pozvao sam Stevandića da održimo kratki kolegijum, na kojem sam rekao da smo spremni da glasamo za Zakon, ako će oni da glasaju za Zaključak PDP. Odbili su.

Ne mogu da vjerujem da je Žunić rekao da je PDP izbjegao glasanje, kada su mi on i Stevandić ranije potvrdili da neće da glasaju za naš Zaključak.

Ovdje se više ne radi o politici, jer smo tu apsolutno različiti. Mi smo ljudski različiti", rekao je Crnadak.

Dodaje da ništa od toga zakona neće biti, te da SNSD neće provoditi taj zakon.

28. avgusta će, kaže, sazvati press, na kojem će konstatovati da Ustavni sud radi najnormalnije, da su tu i dalje strane sudije i da SNSD sjedi u zajedničkim institucijama.

"I onda ćemo se opet sastati 28. septembra i opet utvrditi isto. I onda ćemo 28. u mjeseci proglasiti danom prevara SNSD-a. 28. u mjesecu će biti od sada zanimljiv”, rekao je Crnadak.

Komentarišući jučerašnji sastanak, SNSD-a, HDZ-a BiH i "Trojke" u Konjicu, Crnadak je rekao da mu je zanimljivo to što je Dodik na tom sastanku Bošnjake zvao Bošnjacima.

"Kada nisu tu, naziva ih muslimanima. Ja mislim da je ovo beskrajni šou za publiku u oba entiteta.
Mislim da će, uprkos tome, što je Dodik psovao genocid i bez obzira na sve uvrede -za sve kadrovske prijedloge SNSD-a, Trojka  glasati.

Dodik se na tom sastanku požalio i na tešku finansijsku situaciju u Srpskoj, molio je za novac.
Mislim da imamo pretešku finansijsku sitauciju", kazao je Crnadak.

Govoreći o Schmidtu i mogućim sankcijama, Crnadak je rekao  da je neko ko ne treba da se brine o tome Milorad Dodik i SNSD.

"Međunarodna zajednica nikada nije sankcionisala nikoga iz ove stranke, pa neće ni sad.
Može da poništi zakon, ali samim tim će dodatno učvrstiti retoriku SNSD-a", kazao je Crnadak.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()