Čavalić traži hitnu sjednicu Predstavničkog doma FBiH zbog FTV: Svaka minuta je važna

Danas je privremeno onemogućeno emitiranje programa Federalne televizije - RTV FBiH

08.05.2024. 15:30
  • Podijeli:
admir-cavalic-fotka-una.jpg

Osnivač RTVFBiH je Parlament FBiH. Nema izgovora. Svaki minut blokade emitovanja programa Federalne televizije košta - nije samo pretplata izvor finansijskih sredstava, već i TV oglašavanje (posebno kod FTV), poručio je predsjednik Kluba Stranke za BiH u Predstavničkom domu FBiH Admir Čavalić i uputio zahtjev za održavanjem hitne ili vanredne sjednice Predstavničkog doma.

"Danas je privremeno onemogućeno emitiranje programa Federalne televizije - RTV FBiH. Moguće da će se to nastaviti i u narednim danima. Osnivač RTV FBiH je Parlament FBiH. Shodno navedenom, upravo: Parlament FRiH nosi najveću odgovornost u vezi rada i funkcionisanja ove televizije. Zhog toga smatram da je potrebno pokrenuti Parlament u pravcu rješavanja ovog problema - organizacija vanredne ili tematske sjednice sa ciljem razmatranja i rješavanja postojećeg problema. Bitno je da se ukliuče i nadleźna radna tijela parlamenta. Također, potrebno je da zasjeda i Koglegij, te adekvatno reaguje", poručio je Čavalić.

"Posebno zabrinjava činjenica da je radnicima na Federalno| televiziji onemogućeno da danas rade, Bosna i Hercerovina treba imati stabilan i funkcionalan javni RTV servis, a isto podrazumijeva neometano funkcionisanje RTVFBiH, BHRT i RTRS.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()