Bursać: Nada da će dobra volja sa sastanka dovesti do usvajanja zakona

"Ono za šta se SNSD zalagao dobija obrise", kazala je ona

25.07.2023. 11:51
  • Podijeli:
snjezana-novakovic-bursac-parlament-bih.jpg

Delegat srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać izrazila je nadu da će dobra volja iskazana na sastanku političkih lidera stranaka u vlasti na nivou BiH biti održana do konačnog usvajanja određenih zakona.

"Ono za šta se SNSD zalagao dobija obrise. Mi razgovaramo o cjelovitom paketu takozvanih evropskih zakona, uključujući neke teme koje su nama prioritetne, ali naravno da uvažamo i druge prioritete iz onih 14 ključnih", rekla je Bursaćeva novinarima u Sarajevu.

Ona je istakla da se epilog svega treba desiti u Parlamentarnoj skupštini BiH, kao i da u ovom trenutku nema prostora za proglašavanjem pobjeda ili poraza.

Na sastanku političkih lidera stranaka u vlasti na nivou BiH, koji je sinoć održan u zgradi Parlamentarne skupštine BiH, dogovoreno je da za 22. avgust bude zakazana sjednica Predstavničkog doma na kojoj bi bio razmatran set evropskih zakona koji su usaglašeni, kao i popunjavanje Vijeća ministara, u kojem još nije imenovan ministar finansija.

Sastanku su prisustvovali lider SNSD-a Milorad Dodik i potpredsjednik te stranke Željka Cvijanović, zamjenik predsjednika HDZ-a Borjana Krišto, predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić i član Glavnog odbora Saša Magazinović, lider Naše stranke Edin Forto, te Naroda i pravde Elmedin Konaković.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()