Bradara ima nove prijedloge za ministre: Dostavila izmijenjenu odluku Parlamentu FBiH

Evo ko je među novim imenima

27.04.2023. 16:12
  • Podijeli:
lidija-bradara-una-1-.jpg

Predsjednik Federacije BiH /FBiH/ Lidija Bradara dostavila je Predstavničkom domu Parlamenta FBiH izmijenjenu odluku o sastavu federalne Vlade u kojoj ima novih prijedloga za ministre.

U federalnoj Vladi bi, uz HDZ BiH, bio HDZ 1990, odnosno Hrvatski narodni sabor BiH, dok nije planiran ulazak Stranke za BiH i Narodnog evropskog saveza /NES/, potvrđeno je Srni iz kabineta Bradare.

Među novim imenima je Nediljko Rimac iz redova HDZ-a 1990, koji je preložen za federalnog ministra zdravstva, te Jasna Duraković iz SDP-a, koja je planirana za ministra obrazovanja i nauke.

Amir Hasičević iz Naše stranke trebalo bi da bude ministar trgovine, a Kemal Hrnjić iz stranke Narod i pravda ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Nedžad Lokmić iz SDP-a BiH je predložen za resornog ministra zadužen za ratne veterane i invalida, a ministar unutarnjih poslova trebalo bi da bude Ramo Isak iz stranke A-SDA.

Za ministra finansija ranije je planiran Toni Kraljević, Ministarstvo pravosuđa treba da vodi Vedran Škobić, Ministarstvo kulture i sporta Sanja Vlaisavljević, dok je za ministra prostornog uređenja HDZ kandidovao Željka Nedića.

Andrijana Katić ostaje prijedlog za ministra saobraćaja i veza.

Ministar raseljenih lica i izbjeglica treba da bude Nerin Dizdar, a za ministra razvoja, preduzetništva i privrede predložen je Vojin Mijatović.

Vedran Lakić planiran je da vodi Ministarstvo energetike, industrije i rudarstva, Adnan Delić resor rada i socijalne politike, a turizma i zaštite životne sredine Nasiha Pozder.

Time je definisana nova koalicija koja bi trebalo da uspostavi izvršnu vlast predvođenu liderom SDP-a Nerminom Nikšićem kao premijerom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()