Bosna i Hercegovina u ovoj godini dobiva Amber Alert za svu našu djecu

Tim povodom oglasili su se iz Naše stranke

29.02.2024. 14:13
  • Podijeli:
Amber alert_Foto UNA-63bf0fede1ff3.webp Foto: Amber Alert Srbija

Predstavnički dom PSBiH usvojio je inicijativu Predraga Kojovića, Sabine Ćudić i Aide Baručije kojom se zadužuje Vijeće ministara BiH i nadležno Ministarstvo sigurnosti BiH da, u roku od 60 dana od usvajanja ove inicijative, omogući uvođenje u upotrebu javnog sistema obavještavanja o nestanku djece "Amber alert" na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Tim povodom oglasili su se iz Naše stranke, a njihovo saopštenje prenosimo u cijelosti:

"Pored SAD-a i nekoliko evropskih zemalja i Bosna i Hercegovina će u ovoj godini dobiti Amber Alert, sistem obavještavanja o nestaloj djeci, i na to smo jako ponosni. Predstavnički dom je podržao našu inicijativu kojom je pokazana briga za svu našu djecu.

Amber Alert funkcioniše tako da se informacije o nestanku djeteta šire putem dojava na mobitelu, SMS-om, internetom, televizijom, radijem, jumbo plakatima, kako bi doprle do što većeg broja ljudi, odnosno alarmirale javnost.

S ovim sistemom možemo spasiti mnoge dječije živote, a od toga nema ništa važnije".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()